Novinky

Zverejnené: 13.03.2018

Prepracovaný modul pre newslatter

Zverejnené: 13.03.2018

Modul ponuky

Zverejnené: 13.03.2018

Čisté URL adresy

Zverejnené: 27.08.2017

Porovnávač produktov
SlovenskýČeskýPoľsky

0 ks 0.00 €


10.37 € s DPH

Dostupnosť: 10 dní

Kultúra IOTA CL2 na kozie syry - zmes mezofilných a termofilných syrárskych kultúr a pleseň Geotrichum candidum pre tvarohové syry. Syry majú bielu farbu. Kompletná zmes na výrobu syrov typu St. Marcellin, Picodon, Charollais, Rigot, Crottin - syry s plesňou napovrchu. Okysľovanie je pomalé. Povrch syrov je biely, prozrávání miernejší než u IOTACL1. Potláča rast nežiadúcich plesní, konkrétne čierne - Mucor.

Zloženie kultúry IOTA CL2 na kozie syry:

mezofilné a termofilné kultúry + Geotrichum candidum

Balenie kultúry IOTA CL2 na kozie syry:

mrazom sušené kultúry pre priame Zaočkované v tube na 100 l pasterizovaného alebo 200 l nepasterizovaného mlieka.

Skladovanie kultúry IOTA CL2 na kozie syry:

+ 4 ° C - 3 mesiace; - 18 ° C - 2 roky

Výrobca kultúry IOTA CL2 na kozie syry:

COQUARD - FRANCÚZSKO

Práca s kultúrami sušenými mrazom:

Kultúry sa dávkujú priamo do mlieka. Veľmi dobre sa v ňom rozpúšťajú. Potrebnú dávku nasypte na povrch mlieka, nechajte asi 1 min nasiaknuť a potom dobre (nie sprudka) vmiešajte do celého objemu. Dávkovanie je uvedené na každom balení pre celý obsah. Pre menšie množstvo momentálne spracovávaného Meka, odstráňte pomernú časť. Pre domáce použitie a drobnú výrobu nie je nutné kultúry dávkovať s laboratórne presnosťou alebo množstva nejako vážiť. Celkovú váhu obsahu výrobcu na balenie neuvádza. Dávkovanie kultúr je otázkou skúseností. Časom budete vedieť odhadnúť, aké množstvo je vhodné práve pre Vaše konkrtétní receptúry a momentálnej kondícii mlieka a kultúry. Dávkujte radšej menej, kultúry sú naozaj účinné. Z praxe sa ukazuje, že niekedy je možné ísť až na polovičnú dávku než odporúča výrobca. Keď kultúru poddávkujete, dobu kysnutia môžete predĺžiť alebo zvýšiť zaočkovací teplotu. Plesne přirosit. Predĺžiť zrenia a pod. Pokiaľ ale predávkujete, syrenina překysá alebo prozrávání prebieha príliš rýchlo a tento proces je zvyčajne nevratný. Použitie a výber kultúr vyplýva z jednotlivých receptúr na výrobu syrov a ďalších mliečnych výrobkov, z vlastnosti kultúr a všeobecných zásad výroby. Môžete ich vzájomne kombinovať, samozrejme s ohľadom na ich vlastnosti, aby tento postup bol zmysluplný.
Uchovanie, trvanlivosť a dátum plnenia je uvedené na obale. Vystavenie vyššej teplote po krátku dobu (napr. Počas manipulácie a transportu) má minimálny vplyv na stratu aktivity.

Hmotnosť 0.02 kg


Otázka na predajcu

 

Loading